Verbouwplannen? Lees dan deze tips

Verbouwplannen? Lees dan deze tips
augustus 21, 2021 Hendrik

Verbouwplannen? Lees dan deze tips

Heb je plannen om jouw woning te gaan verbouwen? Ga jij een overkapping in de tuin plaatsen? Wil je meer ruimte creëren door een dakkapel te plaatsen? Of ga je een schuur bouwen voor je tuingereedschap? Wat je ook gaat doen, een verbouwing kost vaak veel geld en tijd. Toch kun je met een paar kleine tips net even het verschil maken. De  verbouwing kan immers niet snel genoeg weer achter de rug zijn.

Een goede voorbereiding

Het belangrijkste werk voor de verbouwing wordt eigenlijk allang gedaan voordat de verbouwing van start is gegaan: de voorbereiding. Zet vooraf je wensen op een rijtje. Wat wil je met deze verbouwing eigenlijk bereiken? Maak ook een schets van hoe je het voor ogen hebt en vergeet niet om ook een begroting te maken van de werkzaamheden. Een goede voorbereiding is het halve werk en kan net even het verschil maken. Zorg daarnaast voor een goede planning van de werkzaamheden. Wat moet er gebeuren en wie moet dat gaan doen? Overleg met het bouwbedrijf of de aannemer, zodat je weet wanneer deze aan de slag kan en hoe lang hij werk heeft. Hoe meer jij weet, hoe beter.

Het juiste gereedschap

Ga je zelf aan de slag, dan is het belangrijk dat je over het jusite gereedschap beschikt. Mocht je wat missen tijdens het klussen, dan kun je dit gelukkig eenvoudig online bestellen. Bijvoorbeeld bij Vanmelis. Hier vind je verschillende gereedschappen, maar ook andere producten voor in en om huis en is het product op voorraad dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Zo kun jij het de volgende dag al in gebruik nemen.

Schakel een aannemer in

Natuurlijk kun je zelf alles gaan plannen en regelen, maar wellicht is het makkelijker om één persoon in te schakelen die het voor jou regelt: de aannemer. Wanneer je veel zaken zelf gaat doen, is dit misschien overbodig, maar wanneer je een installateur, een timmerman, een stucadoor en een schilder nodig hebt, is het makkelijk om één vast aanspreekpunt te hebben. De aannemer regelt dan deze werklieden en plant het zo goed mogelijk in. 

Tijdelijk verhuizen

Een andere goede tip die je je van harte kunt nemen, is tijdelijk elders woonruimte zoeken. Op die manier zit je niet in de bende, maar kom je pas weer terug als alles klaar en stofvrij is. Ideaal natuurlijk. Misschien kun je een vakantiewoning huren in de buurt, zodat de kinderen gewoon naar school en jij naar je werk kunt gaan. Maar je kunt natuurlijk ook je ouders, familie of vrienden vragen of ze voor een paar dagen of weken een plekje over hebben.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*