Hoe kun je besparen op de woonlasten

Hoe kun je besparen op de woonlasten
oktober 26, 2020 Hendrik

Het is voor elk huishouden de grootste kostenpost: de woonlasten. Niemand vindt het leuk om hier veel geld aan kwijt te zijn. Hoe fijn zou het zijn als u een deel van dat geld in uw zak kunt houden en uitgeven aan leukere dingen. Door op creatieve manier te besparen op de woonlasten is dit mogelijk. In dit artikel een aantal tips over hoe u kunt besparen op de woonlasten.

Besparen op verzekeringen

Besparen op verzekeringen is iets waar maar weinig mensen aan denken. De meeste mensen sluiten één keer een verzekering af en laten het hierbij. Dit terwijl vaak eenvoudig geld bespaard kan worden door over te stappen naar een goedkopere verzekeraar, bijvoorbeeld in het geval van een opstalverzekering. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af hoe dit werkt. Via verschillende vergelijkers kunt u eenvoudig overstappen naar een andere, goedkopere verzekering. Daarnaast vindt u meer info over het overstappen en wat er allemaal bij komt kijken. Ook kunt u ervoor kiezen om een pakketverzekering/woonverzekering af te sluiten in plaats van losse verzekeringen. Een woonverzekering is eigenlijk een opstalverzekering en inboedelverzekering in één. Het voordeel hiervan is dat u vaak goedkoper uit bent dan wanneer u deze los zou willen afsluiten. U kunt uw opstalverzekering via overstappen.nl vergelijken en ook kunt u uw inboedelverzekering via overstappen.nl vergelijken.

Besparen op de hypotheek

Een andere wat complexere manier om te besparen op de woonlasten is door het besparen op de hypotheek. De hypotheek is voor de meeste mensen de grootste kostenpost. Het zou dus mooi zijn als u hiervan wat geld in de portemonnee kunt houden. Er zijn een aantal manieren om te besparen op de hypotheek. Ten eerste kunt u ervoor kiezen om uw hypotheek over te sluiten. Het kan namelijk zo zijn dat u bij een andere hypotheek verstrekker een stuk voordeliger uit bent. Een andere manier om geld te besparen op de hypotheek is door rentemiddelen. Hierdoor kunt u mogelijk de rente verlagen. Bij rentemiddeling eindigt u uw huidige rentevaste periode en start u een nieuwe, waarbij de rente het gemiddelde is van de oude rente en de actuele rente. Dit is vooral erg voordelig als de rente op dat moment erg laag is en uw oude rente dus hoger. De laatste manier om te besparen op de hypotheek is door minder rente te betalen, omdat uw huis meer waard is geworden. Als uw huis meer waard is geworden kunt u namelijk renteopslag vermindering krijgen. Dit komt, omdat de geldschieter dan minder risico loopt.

besparen op energie

Energiekosten zijn vaste lasten waar niemand blij van wordt. Toch kunnen mensen tegenwoordig niet meer zonder energie en zijn de kosten dus noodzakelijk. Wel zijn er manieren om deze kosten enigszins te drukken. Een van deze manieren is door over te schakelen naar led verlichting. Deze vorm van verlichting is namelijk een stuk energie zuiniger dan andere vormen van verlichting. Daarnaast gaan led lampen ook nog eens langer mee. Daarnaast kunt u slaapverbruik voorkomen. Veel apparaten hebben een slaapstand. Wat niet veel mensen weten is dat apparaten ook stroom verbruiken als ze op slaapstand staan. Schakel apparaten dus helemaal uit. Zo voorkomt u onnodig energieverbruik.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*