Hoe verduurzaam ik mijn huis?

Hoe verduurzaam ik mijn huis?
januari 10, 2023 Hendrik

Het wordt steeds relevanter om een duurzame woning te hebben. Aardgas raakt op en wordt duurder. Daarnaast kun je de waarde van je woning verhogen door te verduurzamen. Wij geven drie voorbeelden van hoe jij preventief insteekt op de toekomst!

Zonnepanelen

Een populaire optie om jouw huis te verduurzamen is door te kiezen voor zonnepanelen. Met zonnepanelen genereer je energie door middel van UV-straling, afkomstig van de zon. Het grote voordeel is, dat je energierekening een stuk lager uitvalt dankzij zonnepanelen. Zo verdien je de investering meer dan terug en er zijn zelfs subsidies vanuit de overheid voor dergelijke middelen om te verduurzamen. Ben je bang dat zonnepanelen met bewolkt weer niet goed werken? Dan nemen wij nu deze angst weg: hoewel bewolkt weer de energieproductie met 10 tot 20 procent kan laten afnemen, zit je nooit zonder energie. UV-straling komt gewoon door de wolken heen en dat is in het geval van zonnepanelen een heel groot voordeel!

Infraroodverwarming

Een hele goede manier om je huis zuiniger te maken is door over te stappen op infraroodverwarming. Infrarood panelen kun je overal in huis plaatsen, van woonkamer tot slaapkamer. Ook als badkamer radiator is een infrarood paneel optimaal; je kunt ze bijvoorbeeld laten plaatsen in spiegels en handdoekdrogers. Infrarood werkt op elektriciteit, warmt snel op en houdt een ruimte langer warm dan gewone convectieverwarming. Dit komt, omdat de lucht niet meer opstijgt, maar weerkaatst wordt door objecten. Combineer je infraroodverwarming met zonnepanelen, dan bespaar je op zowel gas als energie.

Koken op inductie

Een paar jaar geleden is koken op inductie geïntroduceerd. Dit is een elektrische manier van koken, waarbij er warmte ontstaat doordat er spoelen onder de kookplaat draaien. Omdat inductie op elektriciteit werkt, heb je dus geen gasnet meer nodig om te kunnen koken. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook goed voor het milieu. Hoe minder gas we gebruiken, hoe beter voor mens en dier. Ook voor koken op inductie geldt: wanneer je zonnepanelen hebt, bespaar je dubbel. Lekker eten voor weinig geld, dat wil toch iedereen?

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*