Werkplaats reinigen met desinfectiemiddelen

Werkplaats reinigen met desinfectiemiddelen
september 15, 2020 Hendrik
desinfectiemiddelen

Schoonmaken is absoluut niet hetzelfde als desinfecteren. Schoonmaken draait om puur productresten verwijderen, maar bij desinfectie is het de bedoeling om een oppervlakte, voorwerp of huid te ontsmetten. Zo wordt de oppervlakte ziekte kiemvrij gemaakt en het besmettingsniveau van materiaal of levend weefsel verlaagd.

Desinfecterende middelen doden, inactiveren, en verwijderen ziekteverwekkende organismen, zoals bacteriën, schimmels en virussen.

Waarom is desinfecteren zo belangrijk?

Er zijn verschillende plekken in huis, in de praktijk of op het werk, waar bacteriën zich ophopen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat alcohol als ethanol, propanol en isopropylalcohol in een bepaalde verhoudingen en tot een bepaald percentage tot een optimaal desinfecterend effect leidt. Als je desinfectiemiddelen wilt toepassen is het belangrijk om voorwerpen op plekken die echt vuil bevatten, eerst te reinigen.

Voor je het desinfectiemiddel wilt gebruiken, controleer je eerst de datum van het product. De houdbaarheidsdatum staat op het etiket. Controleer ook of het te gebruiken desinfectans doelmatig is aan dat wat je wilt bestrijden. Op het etiket van een desinfectiemiddel staat altijd een voorgeschreven gebruiksaanwijzing.

Persoonlijke hygiëne op het werk

Een desinfecterend middel thuis gebruiken voorkomt dat virussen en bacteriën zich verspreiden via handvatten of oppervlakken. Het is belangrijk om goed op te letten op de persoonlijke hygiëne in huis. Dit wordt echter niet altijd door iedereen even serieus genomen. Een desinfecterend middel kopen is meer dan alleen het aanschaffen van een goede handalcohol. Het is belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen om de verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan, maar wat doen we eigenlijk met al het andere dat we aanraken?

Het is belangrijk om ook handgrepen, ramen, bureaus, vloeren en overige plekken in huis te ontsmetten met een desinfecterend middel. Hiervoor heb je desinfectiemiddelen nodig die bacteriën en schimmels onschadelijk maakt. Schoonmaken met water en zeep of allesreiniger zorgt er voor dat micro-organismen kleiner worden. In de meeste gevallen is dat in een huis voldoende. Maar als je het echt wilt desinfecteren of nog beter wilt reinigen, dan heb je een desinfectiemiddel nodig.

Soorten desinfectiemiddelen

Er zijn veel soorten desinfecterende middelen. Er zijn desinfectiemiddelen geschikt voor gebruik in huis door consumenten en desinfecterende middelen die ideaal zijn voor professioneel gebruik. Je hebt keuze uit desinfecterende reinigingsdoekjes en desinfecterende spray, desinfectie handgel en desinfectie alcohol. De doekjes en het desinfecterende alcohol zijn geschikt voor het behandelen van oppervlakken en voorwerpen. Voor het desinfecteren van handen kun je een desinfecterende handalcohol gebruiken.

Wil jij jouw ruimte gedesinfecteerd houden? Kijk dan naar het meest geschikte desinfectiemiddel voor jou.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*