Zelf aan de slag met een gietvloer? Een aantal tips

Zelf aan de slag met een gietvloer? Een aantal tips
augustus 26, 2021 Hendrik
Vloer

Wilt u graag een gietvloer in huis halen maar vindt u de kosten hiervoor te hoog? Het is tegenwoordig ook mogelijk om het zelf te doen. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar voor een doe het zelf gietvloer of epoxyvloer, ontdek de mogelijkheden in dit artikel.

De juiste materialen in huis halen

Om gietvloer aan te brengen moet u een aantal materialen in huis halen, de vloercoating substanties zelf, en een primer die aangebracht moet worden op de ondergrond voordat u de gietvloer aanbrengt, dit zorgt voor een goede hechting. Er zijn echter verschillende soorten gietvloeren, waarvoor ook veel verschillende soorten materialen nodig zijn. Een normale gietvloer is ongeveer 3 mm dik, maar u kunt ook kiezen voor een extra stevige epoxy vloer die vaak een stuk dikker is. De epoxy vloer benodigdheden kunt u vinden via de link in dit artikel. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor vloercoating in ruimtes waar u ook uit de voeten kan met een dunnere gietvloer, in de slaapkamer of woonkamer bijvoorbeeld.

Pak er een handleiding bij

Het moet gezegd worden, het gieten van een vloer is niet eenvoudig. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een vakman in te schakelen om deze klus te klaren. Maar met enige kennis en de juiste materialen en gereedschappen in huis is het wel mogelijk om het zelf te doen. Er zijn op internet diverse handleidingen beschikbaar, die u ook via de link in dit artikel kunt vinden. Er zijn ook enkele video’s beschikbaar waren in het stap voor stap wordt uitgelegd hoe zelf een gietvloer te gieten.

De gietvloer afwerken

U zult misschien denken, de gietvloer, dat is toch een saaie grijze vloer net als een traditionele betonvloer? Niks is minder waar want een gietvloer is in veel verschillende soorten en maten af te werken. Er kan tegenwoordig gekozen worden voor alle kleuren van de regenboog om als toplaag aan te brengen op een bestaande gietvloer. Ook is het mogelijk om patronen en zelfs afbeeldingen te verwerken in het vloeroppervlak. Klik op de link in dit artikel en ontdekt de mogelijkheden van een doe-het-zelf gietvloer.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*