Een verstopte afvoer in Utrecht verhelpen: hoe kan het en wie kan het?

Een verstopte afvoer in Utrecht verhelpen: hoe kan het en wie kan het?
december 30, 2019 Hendrik

Bijna iedereen in Utrecht heeft weleens te maken gehad met een verstopte afvoer, zoals een wc die niet meer doorspoelt of water dat terugkeert uit een gootsteen of douche. De frustratie en de last die met een dergelijk probleem gepaard gaat? Daar kunnen de meeste mensen ook boekdelen over schrijven. Maar… niet getreurd. Juist om die reden willen we graag een licht schijnen op de mogelijke oplossing, want een afvoer… tja, die wil je gewoon sneller ontstopt hebben dan dat je kunt niezen!

Waarmee kun je zelf aan de slag?

Voor een rioolontstopping kun je zelf verschillende gereedschappen kopen en gebruiken. Bijvoorbeeld de rubberen plopper of de ontstoppingsveer. Betreft het een kleine verstopping, dan kunnen dit soort tools voldoende zijn, maar dan moet je wel weten hoe je ermee moet omgaan. Een ontstoppingsveer kan namelijk snel uitschieten en leidingen bekrassen. Of zelfs doorboren. En met de plopper kun je uren aan slag gaan zonder iets concreets naar boven te halen. Het is maar net hoe hardnekkig de verstopping is!

Wat gebruikt een vakman voor een verstopping?

Een specialist van riool ontstoppen Utrecht heeft natuurlijk altijd het juiste gereedschap bij de hand voor het oplossen van lichte tot hardnekkige verstoppingen. Neem bijvoorbeeld de verenmachine, het mechanische equivalent van de ontstoppingsveer. Of denk aan een krachtige hogedrukspuit, die zo afgesteld kan worden dat de waterstralen de leidingen niet kunnen raken. Ja, het gaat hier om mooie staaltjes techniek en deze middelen zijn dan ook bij uitstek geschikt voor het verwijderen van nagenoeg onwrikbare verstoppingen.

Wat kan dan voor hardnekkige verstoppingen zorgen?

Na het verorberen van een lekker frietje met mayonaise gaan de vetresten uit de frituurpan soms linea recta de gootsteen in. Een doodzonde, want als het vet afkoelt, stolt het meteen. In de leiding vormt zich dan een harde massa; soms is die zo stevig dat er zelfs geen water meer door de leiding kan stomen. Voor de expert betekent het oplossen van een dergelijke verstopping al een volle dag werk, voor jou betekent dit mogelijk een week. Als je geluk hebt.

Waar vind je tegenwoordig nog een goede vakman?

Het is eenvoudig. Je surft naar www.ontstoppingsdienst-utrecht.nl en je kunt meteen bellen of mailen voor een afspraak met een doorgewinterde vakman. Niet alleen ben je dan verzekerd van een snelle en vakkundige oplossing: je sluit ook het risico uit op (verdere) schade aan je riolering. Vele tevreden klanten zijn je al voorgegaan!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*