Waar moet je op letten als je een tweedehands rolsteiger aanschaft?

Waar moet je op letten als je een tweedehands rolsteiger aanschaft?
juli 12, 2021 Hendrik
steiger

Heb je plannen om een gebruikte, tweedehands rolsteiger te gaan kopen? Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je een steiger koopt die aan al je eisen voldoet én die lang meegaat. Wil je dan ook een tweedehands steiger kopen, dan is het nuttig om te weten waar je zoal op moet letten. In dit artikel leggen we je uit wat de belangrijkste aandachtspunten zijn als je de intentie hebt om een tweedehands steiger te kopen. Doe er je voordeel mee!

Let op het onderscheid tussen werkhoogte en platformhoogte

Vaak worden, als het over steigers gaat, verschillende termen door elkaar gebruikt. Dat geldt ook voor de begrippen werkhoogte en platformhoogte. Dit is natuurlijk erg verwarrend. Met werkhoogte wordt de hoogte bedoeld waarop je werkt als je op het platform staat. Er wordt een standaard berekening gebruikt om de werkhoogte te bepalen, namelijk: platformhoogte plus twee meter = werkhoogte. Als je van plan bent een tweedehands steiger te kopen op rolsteiger.net, let dan goed op dit verschil. Anders koop je straks een steiger die te hoog of te laag is en niet gebruikt kan worden.

Bepaal wat voor type steiger je nodig hebt

Belangrijk is uiteraard ook om goed vast te stellen welk type steiger je nodig hebt. Werk je bijvoorbeeld veel op grote hoogte, bijvoorbeeld om gevels te reinigen, dan heb je uiteraard een gevelsteiger nodig van voldoende hoogte. Zoek je een steiger voor binnengebruik? Dan volstaat een kamersteiger. Voor schilderwerk buiten kun je het beste gaan voor een rolsteiger.
Let erop dat naast het type steiger er nog meer aandachtspunten zijn bij je aankoop. Zo hebben de platforms van steigers uiteenlopende breedtes en hoogtes. Ook de verankering van steigers in de grond of al dan niet aan een gevel vast, is een punt van aandacht als je een gebruikte steiger wilt kopen.

Houd ten slotte ook de prijs in de gaten

Tweedehands steigers zijn doorgaans een stuk voordeliger dan nieuwe steigers. Maar de prijzen van een tweedehands steiger kunnen nogal uiteenlopen., afhankelijk van de aanbieder, de staat van de steiger en het type. Het is daarom slim om tijdens je oriëntatie goed te kijken naar de prijs en die te vergelijken met de prijzen van andere gebruikte steigers. Zo kun je een voordelige keuze maken, zonder in te leveren op kwaliteit!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*