Tips bij het kopen van zonnepanelen

Tips bij het kopen van zonnepanelen
september 22, 2022 Hendrik

Zonnepanelen kopen voor je huis levert verschillende voordelen op. De meeste Nederlanders zijn overtuigd van dit concept en kiezen massaal voor zonnepanelen. De terugverdientijd van zonnepanelen is algemeen gesteld op 6 tot 7 jaar. Bij het kopen van een zonnepaneel is het toch goed om op een paar zaken te letten. In dit artikel worden de verschillende punten waarop je moet letten breedvoerig uiteengezet. Sta je op het punt om zonnepanelen aan te schaffen, dan is het goed om stil te staan bij deze punten.

Let op de salderingsregeling

Investeren in een duurzame toekomst begint bij zonnepanelen kopen. Dit omdat je vanaf de eerste dag kan besparen op de kosten van energie. De salderingsregeling, zoals we die nu kennen, wordt hoogstwaarschijnlijk tegen 2025 afgebouwd. Er is een afbouwperiode tot 2031 ingesteld. Tegen deze periode moet de terugverdientijd gelijk zijn. In de meeste gevallen gaan energieleveranciers ertoe over om je energie tarief naar beneden bij te stellen op het moment dat je zonnepanelen installeert. Als je meer stroom opwekt dan je verbruik, dan wordt je hiervoor vergoedt. Hoeveel dat is, kan per leverancier sterk verschillen. Bij de aanschaf van zonnepanelen is het goed om hieraan aandacht te schenken. Ook kun je profiteren van btw zonnepanelen teruggave.

Prijzen voor de installatie van zonnepanelen

Zonnepanelen kopen gaat gepaard met een installatieproces. De installatie van 12 zonnepanelen komt om en bij rond de €5000. Bij het installeren van een zonnepaneel zijn er verschillende aspecten die erbij komen. De installatie voor een zonnepaneel omvat onder andere: Zonnepanelen en omvormer. Daarnaast is het goed om te letten op garantie waarop je recht hebt. Dit moet standaard van toepassing zijn op het zonnepaneel, maar ook op de omvormer. Verder is het goed om te vragen met je wie je contact kunt opmaken , als je eventueel zit met een vraag.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*