Je woning verduurzamen, 5 tips om dit aan te pakken

Je woning verduurzamen, 5 tips om dit aan te pakken
december 30, 2019 Hendrik
Duurzaamheid tips

Hedendaags is het klimaat een belangrijk gespreksonderwerp. Steeds meer mensen doen iets om bij te dragen aan een beter milieu. Ben je benieuwd hoe jij je steentje bij kunt dragen? Wij geven je 5 tips om je woning te verduurzamen.

Tip 1: Zonnepanelen

Denk je aan duurzaam, dan denk je waarschijnlijk aan zonnepanelen. Steeds meer mensen kiezen voor deze platen op het dak. Omdat je precies opwekt wat je nodig hebt, is dit erg voordelig voor je portemonnee. Ook is het een eenmalige investering die je in de toekomst zeker weten terugverdient. Duurzaam en goed voor de portemonnee, een win-win situatie dus!

Tip 2: Tijdschakelaar

Met de eigen opgewekte energie van de zonnepanelen moet natuurlijk wel zuinig en slim worden omgegaan. Met een tijdschakelaar bespaar je energie doordat de verlichting automatisch in en uit worden geschakeld. Ontkoppel daarnaast je elektronische apparatuur wanneer deze niet gebruikt wordt, ook in de stand-by stand wordt energie gebruikt.

Tip 3: Kleine aanpassingen

Naast deze relatief grote aanpassingen zijn er ook wat dingen waar je wellicht niet direct bij stilstaat maar die wel degelijk invloed hebben op het milieu. Probeer bijvoorbeeld eens wat minder lang te douchen, minder vaak de droger te gebruiken en minder vlees te eten. Wanneer je geregeld deze zaken in het achterhoofd houdt, zal het enorm bijdragen op weg naar een beter klimaat.

Tip 4: Ga voor groen

Levende planten passen erg goed binnen een milieubewustere woning. Het binnenklimaat verbetert namelijk omdat deze planten onder andere stof uit de lucht filteren. Heb jij even geluk dat planten in vrijwel alle interieurstijlen passen en helemaal aansluiten bij de laatste trends!

Tip 5: Raamdecoratie

Wellicht denk je er niet gelijk aan, maar ook raambekleding draagt bij aan een beter geïsoleerde woning. Plissegordijnen beschikken over een unieke honingraatstructuur waardoor er warme lucht tussen de stoffen blijft hangen, ideaal dus!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*