Geluidsoverlast verminderen in een industriële omgeving

Geluidsoverlast verminderen in een industriële omgeving
juni 23, 2023 Hendrik

In een industriële omgeving, waar grote machines gebruikt worden voor de productie, is het vaak een kabaal van jewelste. Grote machines produceren zoveel geluid dat het voor gehoorschade kan zorgen bij de medewerkers. Ook zorgt het voor concentratieproblemen en hoofdpijn. Een industrieel bedrijf is dan ook verplicht om de geluidsoverlast van de machines zo minimaal mogelijk te houden. Er zijn verschillende oplossingen die het geluid absorberen en zorgen dat medewerkers en de directe omgeving er geen last van heet. Welke oplossingen er zijn? Je leest ze hier. 

Geluidsdichte cabines 

Geluidsdichte cabines zijn ideaal voor grote fabriekshallen waarbij de werknemer blootgesteld wordt aan geluid. Operators dienen de machines in de gaten te houden en zorgen voor een goed productieproces. Hierdoor worden ze blootgesteld aan het geluid van de machines. Om niet constant last te hebben van dit geluid, zijn er speciale geluidsdichte cabines. Deze cabines kunnen in een fabriekshal geplaatst worden zodat operators en ander personeel in een geluidsdichte ruimte kunnen plaatsnemen. 

Geluidsisolerende omkasting 

In plaats van het personeel in een geluidsdichte ruimte te plaatsen is het in sommige gevallen ook mogelijk om de machine te voorzien van een geluidsdichte omkasting. Een geluidsdichte omkasting wordt om een machine geplaatst zodat het geproduceerde geluid geabsorbeerd wordt en het personeel zonder geluidsoverlast zich door de rest van een fabriekshal verplaatsen kan. Omdat elke machine uniek is, wordt een geluidsisolerende omkasting op maat gemaakt. Uiteraard is zo’n omkasting te voorzien van een geluidsdichte deur zodat een operator ten alle tijden bij de machine terecht kunnen.  

Baffles 

Een veel voorkomend probleem van grote fabriekshallen is dat het geluid wat geproduceerd wordt nagalmt. Dit zorgt voor een vervelende echo in de ruimte. Dit galmende geluid is eenvoudig te absorberen. Dit kan doormiddel van baffles. Baffles worden aan het plafond, op de wand en hoog in de lucht gehangen. De baffles absorberen het geluid en verminderen de nagalm flink. Naast grote fabriekshallen zijn baffles ook geschikt voor grote kantoorruimtes om een zo prettig mogelijke werkplek te creëren.  

Andere oplossingen 

Naast bovenstaande oplossingen zijn er nog andere op maat gemaakte oplossingen die geluidsoverlast in een industriële omgeving kunnen verminderen. Dit verbetert de werkplek voor de werknemers en verlaagd de kans op gehoorschade en andere vervelende gevolgen van geluidsoverlast. 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*