Flyers drukken: kort maar krachtige boodschap

Flyers drukken: kort maar krachtige boodschap
februari 5, 2021 Hendrik

Flyers drukken: kort maar krachtige boodschap

Wil je je doelgroep snel bereiken met een kort, maar krachtige boodschap? Kies dan voor flyers drukken. Een flyer dat op één of twee ideeën gericht is, heeft dan ook het meeste effect. Daarbij zijn flyers makkelijk te pakken en kun je ze ook even eenvoudig uitdelen aan je publiek. Zij zien je boodschap in één oogopslag. Ideaal als je je evenement wilt promoten, of de opening van je winkel of misschien wel een nieuw product.

Wanneer flyers drukken en wanneer folders?

Flyers drukken zijn ideaal voor een korte boodschap. Zoals bekend maken dat je een evenement organiseert op een bepaalde datum. Of dat je als pizzeria de tweede pizza gratis aanbiedt

Een folder is daarentegen weer een prachtig middel voor presentaties. Een folder is vaak een soort mini boekje. Je hebt daardoor dus veel meer ruimte om uit te leggen wat je wilt vertellen. Maar ondanks dat je meer kunt vertellen, is het altijd belangrijk om – net als bij de flyers – het meteen zo duidelijk mogelijk te maken. De informatie moet zowel op flyers als in een folder eenvoudig te vinden en te begrijpen zijn.

Papiersoorten

Hoe die flyer eruit moet komen te zien – dat is natuurlijk helemaal aan jou. En daarbij ook of je de flyers enkelzijdig of dubbelzijdig wilt laten drukken. Natuurlijk kun je daarover ook altijd advies inwinnen bij de drukkerij. Je hebt een bepaald design voor ogen en zij kunnen je vertellen welke afwerking daar het beste bij past. Zo kun je de flyers laten voorzien van een mat of glanzend laminaat. Dat kan ook op één kant van de flyer of dubbelzijdig. Overige papiersoorten:

  • Mat
  • Glanzend
  • Gekleurd
  • Semi transparant
  • Synaps: synthetisch en kan tegen een spatje water

Afwerkingen flyers

Naast papiersoort kun je ook voor overige unieke effecten kiezen. Denk aan een perforatielijn, wanneer iets van de flyer afgescheurd moet kunnen worden. Of kies voor het zogeheten soft-touch laminaat. De flyer voelt op die manier zacht aan. Perfect voor als je een product of evenement hebt waarbij zachtheid een rol speelt. Wasmiddelen bijvoorbeeld. Of de opening van je beddenwinkel.

Ook een manier waarop je kunt opvallen tussen je concurrenten: kies voor afgeronde hoeken van je flyers of een boorgat. Met een aantal boorgaten kun je de flyers netjes opbergen in ringbandmappen. Handig voor als je datasheets wilt drukken op een flyer.

Meestal A5 formaat

De meeste mensen kiezen ervoor om de flyers op een A5 formaat te laten drukken. Maar andere afmetingen kunnen net zo goed werken. Ook A4 en zelfs A3. Ga je voor een vierkant design of toch liever lang? Het is maar net wat bij je boodschap past. Zoals eerder aangegeven ben jij de designer van je verhaal. Bovendien hoef je niet voor rechthoekig of vierkant te gaan. Ga eens voor iets compleet anders en kies voor ronde flyers.

Flyers drukken en het effect meten

Het is natuurlijk zonde van al je werk als de flyer bij de ontvanger in de prullenbak belandt. Koppel een actie aan je flyer. Gebruik het als waardebon voor een advies aan huis afspraak. Of laat de flyers drukken met een kortingscode voor je webshop of fysieke winkel. Op die manier kun je goed zien wat het effect van je flyer campagne was.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*