Boot gezonken? Laat het veilig opvoeren

Boot gezonken? Laat het veilig opvoeren
augustus 26, 2021 Hendrik
Boot

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken maar het kan gebeuren dat een boot zinkt. Als een boot vol raakt met water of al aan het zinken is dan kiest men er dikwijls voor om een bergingsbedrijf in te schakelen. Een professionele bergingsdienst zorgt ervoor dat een boot wordt gehoosd, uit het water wordt gelicht en desnoods wordt afgevoerd naar de scheepssloperij. 

Boot laten bergen

Wanneer een schip gezonken is dan is het verstandig om deze snel te laten bergen. Als je er te lang mee wacht dan loop je risico dat er ongelukken gebeuren omdat mensen het gezonken schip niet zien. En je loopt het risico op een milieuboete omdat olie van een gezonken boot in het water kan raken en je daarmee het milieu beschadigd. Kies er daarom altijd voor om een professioneel bedrijf in te schakelen om uw boot te laten bergen.

Schip laten slopen

Wanneer het schip niet meer gerepareerd kan worden dan is de volgende stap om het schip te laten slopen. De bergingsdienst kan het schip afvoeren naar de boot sloperij waar het vaartuig vervolgens gedemonteerd wordt. Kies ervoor om de onderdelen te recyclen. Dit is een duurzame keuze want veel van de onderdelen van een boot kunnen een nieuw leven krijgen.

Recyclen is duurzaam

Als u er voor kiest om een oud schip naar de sloperij te brengen en deze op een duurzame manier te laten slopen dan maakt u een verstandige keuze. Veel onderdelen van een oude boot kunnen opnieuw worden gebruikt en andere onderdelen kunnen gerecycled worden. Kijk bijvoorbeeld eens op Schipslopen.net. In veel gevallen krijgt u ook nog een bedrag voor het inleveren van uw oude boot of de onderdelen waardoor u er ook nog een zakcentje aan overhoudt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*