Waar wordt een duurzame pvc vloer van gemaakt

Waar wordt een duurzame pvc vloer van gemaakt
oktober 18, 2019 Hendrik

Waar wordt een PVC-vloer van gemaakt?

Veel mensen hebben thuis een PVC-vloer, misschien jij ook. Je hebt je vast wel eens afgevraagd: hoe wordt dat gemaakt? PVC-vloeren kunnen er namelijk heel natuurlijk uitzien terwijl het van industrieel materiaal is gemaakt. Wij vroegen een medewerker van vloerspecialist Luxuryfloors uit Kampen waar een PVC-vloer uit bestaat en hoe dit gemaakt wordt.

Welke onderdelen bestaat een PVC-vloer uit?

PVC-vloeren zijn opgebouwd in 3 lagen. Elke laag heeft zijn eigen eigenschap en ze zijn allemaal nuttig voor verschillende dingen. Zo bestaat de vloer uit een rug of backing, een bedrukte filmlaag en een toplaag. Deze lagen worden op elkaar gedrukt en zo bij jou in huis gelegd. Er zijn verschillende materialen mogelijk voor deze 3 lagen. Zo is de vloer afgesteld op jouw voorkeuren.

De basis die zorgt voor de technische kwaliteit van de vloer

De onderste laag is de rug. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt staat voor de kwaliteit van de vloer en daarmee ook de betrouwbaarheid en levensduur van de vloer. Zo is de beste rug gemaakt van zuiver PVC. Andere ruggen kunnen gemaakt worden van gerecycled materiaal waardoor het niet traceerbaar is welke materialen er precies in zitten. Dit kan dus ten koste gaan van de kwaliteit.

De uitstraling en kleur van jouw PVC-vloer

De laag boven de rug wordt de filmlaag genoemd. Op deze filmlaag wordt een kleur en print gedrukt. Dit is dus het deel van de vloer die je ziet. PVC-vloeren met een hoge kwaliteit zijn te herkennen aan het langdurig helder en levendig blijven. Dit komt door de PVC-film waar de inkt op is gedrukt. Als deze film goed is zal de inkt niet verkleuren.

Bescherming voor je vloer is waar de derde laag voor zorgt

De bovenste laag van een PVC-vloer is de toplaag. Het hoofddoel van deze laag is bescherming. In de meeste gevallen is deze beschermlaag 0,3 mm dik. De toplaag is de dunste laag van de PVC-vloer aangezien de gemiddelde PVC-strook 2 mm dik is. Niet alleen bescherming kan de toplaag geven. Het is namelijk ook om de toplaag een bepaalde structuur te geven, waardoor je de knoesten ook kunt laten voelen. Hierdoor voelt het dus of loop je echt op een houten vloer. Ook is het mogelijk de toplaag een mattere kleur te geven waardoor er minder weerspiegeling optreedt.

PVC hoe wordt het gemaakt

Nu je weet waar een PVC-vloer uit bestaat. Hoe wordt het gemaakt?

Voor het maken van PVC-vloeren zijn er twee verschillende productiemethoden. De continu-productie en de hot press. Bij continu-productie komen de lagen over rollen heen en worden ze op deze manier bij elkaar gedrukt. Vervolgens worden de stroken gesneden op de gewenste afmetingen. Bij hot press worden de 3 lagen op elkaar geperst hierdoor wordt het product stijver dan bij de continu-productie.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*