Overstappen op innovatieve kweekverlichting

Overstappen op innovatieve kweekverlichting
augustus 26, 2021 Hendrik
Keukenpakhuys

Houdt u ervan om zowel binnen als buiten te tuinieren en wilt u dat uw planten optimaal groeien? Wij vertellen u in dit artikel over de beste innovatieve kweeklampen die er op dit moment zijn. Energiezuinige led verlichting die steeds beter geschikt is om te dienen als vervanging van traditionele kweekverlichting.

Ledlampen zijn duurzaam en verbruiken minder energie

Steeds meer mensen die planten kweken in kassen stappen over op energiezuinige led verlichting voor hun planten. Voorheen waren de led lampen nog niet krachtig genoeg om de traditionele hoge druk sodium lampen te vervangen maar tegenwoordig is dit geen probleem meer. Er zijn krachtige en energiezuinige led kweeklampen beschikbaar tegen steeds scherpere prijzen. Steeds meer kwekers stappen daarom over op led kweeklampen.

De beste lampen als kweekverlichting

Net als het juiste water en de juiste voeding is het belangrijk dat uw planten genieten van de juiste lichtsamenstelling. De lamp die u gebruikt moet eigenlijk de zon nabootsen, het moet daarom een krachtige lamp zijn die de juiste lichtkleuren bevat. Enkele van de meest populaire kweeklampen die op dit moment beschikbaar zijn, zijn de LED Spectrabox en UFO.

Een complete set met accessoires in huis halen

Als u eenmaal de juiste lamp heeft gevonden waaronder uw klanten optimaal kunnen groeien dan bent u er nog niet. Het is ook verstandig om de juiste accessoires in huis te halen zoals een ophangset om uw lamp op de juiste hoogte af te stellen. Bij traditionele verlichting is het ook mogelijk om een reflectorkap toe te passen, dit weerkaatst het licht waarop door u nog een optimale resultaat behaald. Voor sommige kweeklampen is het nodig om een transformator toe te passen, maar met de innovatieve ledlampen die in dit artikel besproken zijn is dat niet noodzakelijk. 

Bron: https://www.kweekotheek.nl/

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*