Ga voor duurzaam!  

Ga voor duurzaam!  
maart 16, 2021 Hendrik

Velen van ons kunnen het woord niet meer horen. Het gaat er namelijk de hele tijd over. Zo is er nu geen enkel verkiezingsdebat zonder, we hebben het over duurzaamheid. Velen van ons denken duurzamer te leven door bijvoorbeeld hun afval netjes te scheiden, iets vaker de fiets te nemen, etc. Allemaal mooie initiatieven. Echter denken ook velen van ons dat het niet uitmaakt wat ze doen, aangezien “een persoon toch niet het verschil kan maken”. Wij van natuma zonnepanelen vinden dit natuurlijk onzin en geven daarom in deze blog enkele tips om uw leven te verduurzamen.  

Het nut  

Waarom moeten we verduurzamen? Dat denkt u nu vast. Heel simpel. Door onze manier van leven te verduurzamen kunnen we groener gaan leven en daarmee onder andere de CO2 uitstoot verminderen. Hierdoor kunnen we het broeikaseffect stoppen. Alles wat wij mensen namelijk doen, heeft impact. Dus een enkel mens, kan dus wel het verschil maken. Maar hoe maakt u het leven duurzamer?  

De tips  

Allereerst is het van belang dat u zich bewuster wordt van het geen wat u koopt. U kunt namelijk de keuze maken om te “consuminderen”. Wij, als inwoners van dit westerse land, consumeren snel en veel. Of dit nu een spijkerbroek is of een koelkast, dat maakt niet uit, wat wel uitmaakt is de materialen die hiervoor worden gebruikt. Helaas kan nog niet alles gerecycled worden, wat inhoud dat we nieuwe materialen moeten verkrijgen, waardoor we onze eindige voorraad aan natuurlijke producten snel opmaken. Denkt u dus vooral een tweede keer na, bij het kopen van die nieuwe wandplank, want heeft u hem eigenlijk wel nodig? Dan de volgende tip: voorkom voedselverspilling en eet meer vegetarisch. Door iets vaker vegetarisch te eten, verminderen we de CO2 uitstoot die door de vleesindustrie wordt veroorzaakt. Door daarbovenop ook nog eens te letten op uw voedselverspilling, vermindert u de CO2 uitstoot nog meer. Dan is er de laatste tip; bespaar energie. Door energiezuinige apparaten aan te schaffen, kleding door de lucht te laten drogen i.p.v. m.b.v. de droger en stekkers uit het stopcontact te trekken, wanneer het apparaat niet wordt gebruikt, bespaart u al een hoop.  

Natuma zonnepanelen  

Naast deze kleine aanpassingen in energieverbruik, kunt u ook gaan voor het grote werk, namelijk de aanschaf van zonnepanelen. Een zonne-installatie voorziet u namelijk van duurzame energie i.p.v. de vervuilende brandstoffen. Naast deze vermindering van milieubelasting, kan dit ook nog eens de oplossing zijn voor een grote besparing van uw energiekosten. Een grote producent in deze industrie is natura zonnepanelen. Natuma kunt u door de grote ervaring en 25-jarige garantie, van kwaliteit verzekeren. Bovendien verkopen zij niet alleen deze panelen, maar monteren, bekabelen, onderhouden en repareren zij ook uw zonnepanelen. Of u nu gaat voor het echte grote werk of kleine veranderingen, weet dan dat u verschil maakt en wees hier trots op!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*